TOY.


So what om jag inte borde tugga tuggummi? TOY är gudomligt, och sockerfritt!

/A


Feber.



I'm ashamed, eller ? Jag mådde äntligen bra igen så jag var med på dansuppvisningen i söndags.. så nu har jag feber igen, jag pallar inte!

/A


Tandställning..


Tooday har jag vart hos tandläkaren, och dom spände och gav mig gummisnoddar som jag ska ha i all the time.
Hey guys, om ni inte visste så .. IT FUCKING HURTS!

/A


Sjuuk!


Sitter hemma med feber och hosta.. Känns inte så vidare bra men man ska inte klaga!
Lite bättre mår man ju såklart när man får hem doughnuts, mumma!
/A


Uppdatering på G!

Jag har varit sjuukt dålig på att uppdatera er de senaste dagarna, men allting är påväg och kommer förhoppningsvis ligga uppe tills imorgon kväll, håll ut gott folk!

/A


Aouchie!


Idag var jag på diabeteskontroll på SÖS och de var tvugna att ta blodprov på mig för att kolla blodfetterna och jag vägrar att ta i armvecken så de fick ta i fingrarna på mig istället, det gör oont!
Not so much more to it, jag fick en tid hos en dietist som ska hjälpa mig med GI-metoden, de kan ju kanske vara bra att få lite klarhet i GI-jungeln, speciellt när det ska blandas ihop med diabetes!
/A


Dansuppvisning.


Dags för Haninge Dansstudios dansuppvisning som jag och några kompisar går på varje gång, gaalet bra är dom och vi har såklart några kompisar på scen!
Den här gången var dock inte likadan som alla andra gånger, och jag ska berätta varför. När showen närmade sig slutet så var det en dansgrupp som skulle framföra ett ganska sprudlande nummer med mycket hopp och snurr och allt möjligt, det var med en michael jackson låt tror jag om jag inte minns fel. En tjej som stod längst fram hade jättemycket utstrålning och dansade ganska bra så blicken drogs automatiskt till henne, hon hade på sig en vit tubtopp och en ljusrosa t-shirt som var enaxlad, så hon hade stoppat ner bh-bandet i bhn för att det skulle se bättre ut, vilket jag också tyckte till en början, senare i nummret så hade tubtoppen åkt ner litegrann bara och pyttelite av bhn syndes, men den var mörkblå så det var tillräckligt för att man skulle lägga märke till det. Nummret fortsätter och jag ser hur bhn bara åker längre och längre ner, man börjar se konturerna av hennes bröst och jag vänder mig förfärat om till Malin och drar henne till mig och skriker Malin, Malin, kolla! Hennes tutte kommer hoppa ut vilken sekund som helst!! Malin kollar på henne, sen på mig, sen på henne igen med ögon stora som tefat, jag vänder mig om till Emma och säger förfärat samma sak till henne, hon reagerar likadant och alla sitter och ber för att det inte ska hända. (Även om vi ändå ville att det skulle hända för det var ju lite roligt) Sen händer det, den där jävla koreografin alltså, hennes bröstvårta tittade fram och vi skrek av förfäran, vi skämdes för henne, minst sagt! Det konstiga är att hon märker ingenting, hon märker INGENTING! Hon dansar med bröstvårtan flygande i vädret utan en aning, tills hon vänder sig om i koreografin, kollar ner och snabbt rättar till den. Herregud, det var verkligen den stora snackisen för dagen! Jag är galet dålig på att berätta men jag antar att det enda riktiga är om man upplever det själv, sorry you missed it!

/A


Alldeles för lång rast..


Detta är vad som händer när man har för mycket fritid. Haha, photoshopmissbruk? Yes!
(Obs. väldigt slarvigt gjord!)
/A


Closeup.


En closeup på katten, nyfiken på kameran? Yes!

/A


Snel hest.


Bara avgudar bilden! Gud vad jag är duktig! :')

/A


Studion.



 Slänger upp en bild på Carro från studion, vad tycks? I loove it!

/A


Mini-me


Ett fotografi från ett projekt i estetisk verksamhet, är den inte fantastisk?
Jag kämpade som ett as för att få den bra!

/A


Vill ha våår!



Nu längtar jag som en galning till våren, och mest av allt sommaren! Slippa sätta på sig tio lager med kläder för att inte dö av köldskador och kunna ha på sig tygskor utan att drabbas av översvämmning, de låter finfint!

/A


Kissemissen.



Min lilla kissekatt har hela tiden spelat död eller gått iväg så fort jag rör vid kameran men för någon dag sedan så torterade jag henne med kameran ända tills hon inte var obekväm längre och jag blev ganska nöjd med resultatet, what do u think?

/A


SVAR PÅ KOMMENTAR!

Tänkte svara på en kommentar som jag fick på inlägget En kär vän! och tänkte att jag skulle ge ett svar! :)

Från David: Ojojo fyfan va snygg hon e.
Kan men få hennes nummer? eller är hon upptagen? :$

Svar: Haha, det är inte mig du ska fråga om du vill ha hennes nummer, och ja, hon är skitsnygg! Sök upp henne på facebook om du är så galet intresserad, du vet mitt namn och hon är vän med mig, haha!

/A


Skolan ..



Sitter i skolan och tråkar, treorna har kommit tillbaka från sin APU nu så det är lite mer folk än vanligt. Jag har galet ont i huvudet och orkar verkligen inte skriva på min skräcknovell som skulle varit färdig idag.. Det känns lite segt att jag missar responsen från min svenska lärare men thats life. Bara så att ni vet så struntade jag inte i att skriva den i helgen, jag gjorde det men hann inte färdigt! Slänger in en bild på min syster från ett tidigare projekt i skolan, vad tycks?

/A


Dålig uppdatering..

Förlåt för den otroligt dåliga uppdateringen på sistonde.. har haft oerhört mycket plugg och för mig så går det före allt annat. Viktiga grejjer! Just nu sitter jag i skolan och kvart över börjar första lektionen i Mediekunskap. Känner mig inte riktigt taggad, har hört att det är astråkigt och jag funkar inte riktigt ihop med läraren heller, men men, jag kanske blir överraskad. Wish me luck!

/A


Terminsstart!


Vetinte riktigt vad jag ska skriva, har ingenting intressant att berätta just nu. Ikväll ska jag rida, första gången på terminen och det ska bli askul att komma tillbaka! :) Fick lite panik på att jag har varit dålig att uppdatera med nya bilder så slänger in en på Carro! Ha't bra!

/A


Bakar en novell.

Sitter i skolan och försöker koka ihop en härlig skräcknovell, har fastnat lite men min inledning eller vad det heter, blev ganska hyfsad tycker jag :) Hoppas på att jag ska hinna så mycket som möjligt i skolan så jag slipper ha allt för mycket att göra hemma, har fortfarande samhällskunskaps fördjupningen kvar att göra som ska vara inlämnad imorgon.. men no stress! Med spotify och härligt umgänge går allt!

/A


.


Woho, bussen samarbetade med mig idag och jag kom nästan i tid, bara 4 minuter sen, det är heelt otroligt! Höhö. Nu ska jag ta och fixa lite på min samhällskunskaps fördjupning, duktig chey!

/A


Krro, krro. Jag känner mig som en duva.

(Direkt citerat ur en tidning)

Duvmatning
Vi lär oss bryta bröd i lämplig storlek och kasta utan att träffa duvorna i huvudet. Vi tränar in duvornas läten, huvudrörelser och stirrande blick för att smälta in och våga oss närmare. Öva gärna hemma framför spegeln. Du lär dig locka duvan att äta direkt ur handen. Eget bröd medtages.
3ggr - 795 kr

Om man ska skratta eller gråta åt det här vet jag inte, först tror man att det är på skämt men den här killen var helt seriös. Om jag var en duva och en människa kom fram och stirrade med ögonen och försökte likna en duva skulle jag nog skita på mig och flyga därifrån.

/A


GI-metoden. Dag 3 och 4.

Känns knappt som om jag går på GI metoden alls. Tycks lite meningslöst i mina tankar för tillfället men jag vetinte, det kanske gör lite skillnad i slutändan. Jag har endå ändrat mina matvanor en hel del.

/A


Strukturerat!

Dom senaste dagarna har jag sovit dåligt och drömt om att jag har åkt till skolan för att jag redan då var stressad för att jag visste att jag hade galet mycket plugg när jag började. Nu satte jag mig äntligen ner för att strukturera upp allting och tidsplanera inför när jag ska hinna med allting så att det inte blir försenat. Redan känns det mycket bättre och stressen har släppt en del. Det är väldigt mycket kvar att göra men jag hoppas att jag inte ska stressa upp mig fler gånger nu, ta det lugnt med allting och inte skjuta upp någonting.

 Det är ett tips till er som stressar upp er lika lätt som jag när det blir för mycket, ta dig fem minuter för att sätta dig ner och skriva upp allting du har som ska lämnas in, vilka dagar det ska lämnas in och vilken dag du ska göra det färdigt. Sedan kan du prioritera vissa grejer, till exempel så har jag prioriterat en uppgift före en annan eftersom den ena är ett slutarbete på en kurs och den andra är en text som är en av fem där deadlinen har lagts ut med jämna mellanrum på alla fem för att göra det lättare, den gör det inte så mycket om jag lämnar in någon dag senare.

/A


SVAR PÅ KOMMENTAR!

Erik: du är så snygg vi ses vid tyresö skola söndag kl 14-00.
Svar: Väldigt smickrande men om du är seriös kan du gärna ta kontakt med mig i verkligheten eller åtminstonde på facebook, jag har ingen aning om vem du är eller om jag redan känner dig sen innan. Och så pass impulsiv är jag inte att jag åker till Tyresö skola för att träffa någon som har kommenterat min blogg :P

/A


Najs!


Känner att mitt nya schema är ganska chill.. vad tycker ni ? ;)

/A


Wiho!


Hittade en bild på moi från i höstas när jag var nere på öland, fotograf: Felicia Axelsson.


Back to school!

Hej hopp i lingonskogen!
Nu är man tillbaka i skolan igen och det känns ganska awesome! Nästa vecka börjar vi med grafisk design och det ska bli dunderkul! Taggad som ett as, nu ska jag socialisera mig med mina vänner!

/A


Daaaans!



Igår var det första danslektionen efter juluppehållet och jag var den enda som kom på lektionen, haha! Men vi körde på endå och jag fick lära mig en grymt rolig koreografi, nu är jag helt galet taggad på dansen så att jag kan knappt sitta still!

/A


GI-metoden. Dag 2

Idag har det gått bra faktiskt! Suget efter godis och allt sånt är inte alls lika stort som jag trott. Vet inte om det är biverkningar av något slag men jag har sovit dåligt och mår konstant illa, och värst blir det efter jag har ätit, kanske är det kroppens sätt att vänja sig.. Hoppas på en bättre dag imorgon!

/A


Segt..

Idag har inte gått så bra för mig, kan inte sluta må illa och har grymt ont i huvudet av dom nya linserna, känns som om jag ska svimma hela tiden och jag har ingen aning om varför .. Känns som om jag vill dra täcket över huvudet och aldrig vakna just nu. Har försökt fixa iordning min bloggdesign så den ska se hyfsad ut men det har inte gått speciellt bra så jag ger upp för idag. Känner att allting verkligen är positivt idag, haha! Får väll hoppas på att jag blir lite piggare och positivare imorgon, då börjar dansen också!

/A


Fixar och donar.

Just nu håller jag på och ändrar lite i min blogg så jag får ursäkta mig om det kan vara lite rörigt! Ha de bra! ;)

/A


En kär vän!


Att träffa en nära vän är alltid uppskattat, prata om allt och inget, sitta och spana efter killar och berätta om allting som har hänt sedan sist. Den här gången var väldigt efterlängtad, det var flera månader sen förra gången vi träffades och Alexandra är så lätt att prata med, rolig att lyssna på och härlig att umgås med!

/A


Min utrustning!

Jag fick en fråga igår om vad jag använder för kamera, så jag tänkte att jag likagärna kunde presentera hela samlingen för er när jag endå håller på, här kommer godingarna!

1.
2.
3.
4.
5.
6.

1. Canon EOS 400D
2. Canon EOS 1000 (Analog) & Två objektiv till Canon, 35-80 mm samt 80-200 mm
3. Vivitar Auto Focus Zoom 728AFC
4. Olympus OM40 (Analog)
5. Nikon D90 & 18-105 mm objektiv
6. 28-105 mm objektiv med macro-funktion (Tillhör skolan men lånas ofta!)

(Dom flesta kamerorna har även UV-Filter, alla bilder är klickbara för större visning, sista bilden är lite suddig för hade dåliga "fotoförhållanden" höhö. Om bättre info behövs om någonting så är det bara att fråga, enjoy!)

/A


GI-metoden. Dag 1

Dag 1 med GI-metoden gick sådär, jag höll mig ifrån alla frestelser och åt bra, men jag fick för mig att eftersom jag åt så bra så behövde jag inte ta insulin.. så blodsockret sket sig ganska regält. Men det är en ny dag imorgon så vi får se hur det går då! :)

/A


The Studio Bitch.




Lite bilder från när jag var i studion och fotograferade Carro. Enjoy!

/A


Drömmer mig tillbaka..

När jag kollar ut genom fönstret vill jag bara komma tillbaka till sommaren igen, även om det kom en del regn i somras så var det minst lika bra endå för jag hade världens bästa och underbaraste människor som sällskap! Här kommer lite bilder från när jag och nåra från tjej gänget var på allsång på skansen, dröm er tillbaks och njuut!













/A


Frågor&Svar!

Haha, jag måste ju erkänna att jag trodde att det skulle komma in lite flera frågor som jag skulle få svara på när det gäller diabetesen. Jag har fått någon här på bloggen och sen är det andra som har frågat mig på andra håll också, mestadels blev det mycket folk som hörde av sig och tyckte att jag var väldigt stark som hade gått igenom allting. Men jag tänkte att jag skulle besvara dom få  frågorna som jag fått, jag har ju vääldigt mycket att berätta med, men det känns ju lite konstigt att bara rada upp allting. Ni får helt enkelt ställa rätt frågor ;)

1.
 Var du rädd från sprutor? Tog det tid att vänja dig?
Svar: Som jag skrev i inlägget så kommer jag inte ihåg första sprutan eller så, jag var väldigt liten och eftersom det var en väldigt jobbig tid för mig så har jag förträngt det mesta. Men jag kommer ihåg en sak, och jag tror det var i början av att jag hade börjat ta sprutor, och min mamma skulle ta på mig för att jag var för liten för att ta själv, jag satt på kanten av min säng och skrek och vände mig bort från mamma och vägrade ta sprutan för att jag visste att det skulle göra ont. En annan gång när jag vägrade ta sprutan så slutade det med att jag fick åka in på sjukhus har jag för mig. Kan vara så att jag har missat en sjukhusvistelse i min historia eftersom jag inte kommer ihåg så mycket.

2.
 Tror du det var lättare att få diabetes vid så pass ung ålder som du fick den än att få den på senare tid ?
Svar:Jag tror att det är enklare att få diabetes när man är liten, jag tänker liktsom att "det är svårt att lära en gammal hund sitta" det skulle göra det svårare för mig om jag hade ett liv innan som jag kommer ihåg utan diabetes, och jag tror att det var lättare för mig att vänja mig vid alla sprutor osv när jag var liten, om jag skulle börja med det nu så skulle det nog ta aslång tid att vänja sig, jag kan tveka än idag om jag ska ta insulin och börjar tänka på att det faktikst är en nål jag sticker in i magen, samma sak kan det bli när jag ska testa blodsockret. Så jag tror att det var en fördel att jag fick den när jag var liten.

3.
En fråga bara, har du någon gång haft så lågt blodsocker att du svimmat och ambulansen har behövt komma ?
Jag har aldrig svimmat eller något liknande, jag märker väldigt snabbt när jag ligger för lågt i blodsockret, det lägsta jag har legat på är 1.0 och då var det nästan på gränsen, men hitills så har jag klarat mig och det är jag väldigt glad över! :)

/A


Eyes are like windows.


På bild: Caroline Björnemalm.

Varenda dag när jag har tillfälle att sova lite längre än vanligt så väcks jag alltid på mycket annorlunda sätt.. Idag så började det dunka i taket, vilket visade sig vara pappa som försökte få ner isflak som hade blivit jättetjocka uppe på taket och riskerade att få taket att rasa in, andra dagar har min syster sjunigt opera, min pappa pratat onödigt högt i telefonen & katten har skrapat på min dörr i hopp om att få komma in. Kan man aldrig få sova och bara vakna av sig själv? Tydligen inte, lite sorgligt..

/A


2011-01-05



Har inte så mycket att säga idag, men jag har inte lagt upp några roliga bilder på ett tag så idag bjuder jag på en coolig bild på Jennifer från när vi var i studion. Enjoy people och ha en trevlig kväll! :)

/A


Så gick det till..




Jag tänkte att jag skulle berätta hur jag fick diabetes, från hela början till där jag är idag. Jag tänkte försöka få med mina egna tankar och så också, så att ni verkligen ska få veta så mycket som möjligt, så det är väll bara sätta igång, ingen idé att dra ut på det, ellerhur ?


Så, det hela började när jag var 3 år, då fick jag ett väldigt konstigt virus som gjorde att jag fick utslag över hela kroppen och en massa andra konstiga saker som gjorde att jag mådde väldigt dåligt, det viruset hade jag ganska länge, och när jag äntligen blev av med det så märkte mina föräldrar en del förändringar i hur jag var, helt plötsligt så var jag trött hela tiden, jag var konstant kissnödig, åt lite, ibland ingenting och drack mer än vanligt. Mina föräldrar blev misstänksamma när jag efter ett tag fortfarande betedde mig på det viset, så dom bestämde sig för att åka in till sjukhuset med mig. Jag är inte säker på om dom misstänkte någonting om att det skulle kunna varit diabetes jag hade fått, eftersom min morbror har det också samt att jag har hört att min pappas farmor har haft det så går det ju trots allt i släkten.
Väl inne på sjukhuset så vet jag inte så mycket av vad som hände, allting som jag berättar om nu kommer jag själv inte ihåg eftersom jag var så liten, men jag har fått det återberättat för mig ett antal gånger. Vad jag vet är i alla fall att vi åkte in till akuten, där så skulle sjukhuspersonalen ta blodprover på mig. Om dom då redan visste att det var diabetes eller om dom tog blodprover för att ta reda på om jag hade det vet jag inte, men när dom skulle göra det så fick mina föräldrar reda på att det inte fanns någon sjuksköterska på plats som kunde ta blodprover på mig, så det var 2-3 stycken som försökte hjälpas åt att göra det på mig. Det slutade med att dom hade försökt sätta i nålen i båda mina armveck runt 18 gånger innan dom fick den rätt. Det var en oerhört känslosam kväll, jag slutade inte gråta och mina föräldrar var förtvivlade, jag tror inte ens att någon kommer förstå vilken jobbig situation det var så länge man inte själv har upplevt det. Efter det så fick jag i alla fall ligga på sjukhuset i drygt en vecka tror jag innan jag fick åka hem igen, det kommer jag ihåg svaga saker ifrån, bland annat att jag ofta grät för att jag ville ha både mamma och pappa där när jag skulle sova. Jag har inga minnen ifrån när jag kom hem, första sprutan eller första gången jag kollade blodsockret, jag antar att jag har trängt ut alla sådana jobbiga saker för längesedan för att jag blev skrämd av det. Sen flöt det på i något år, men sen fick jag någon vinterkräksjuka eller influensa liknande sak när jag var 5 år som jag fick åka in på sjukhus för, jag tror att anledningen till att jag fick ligga på sjukhus var att doktorerna inte visste hur jag skulle reagera på alla mediciner och viruset och allting tillsammans med min diabetes eftersom sjukdomen fortfarande var ganska ny för både mina föräldrar som inte visste om man skulle ändra några insulindoser pga. viruset eller min kropp som knappt hunnit ställa sig tillrätta med allting ännu. Jag kommer fortfarande ihåg hur vi tog oss dit, jag tror vi hade en gammal Volvo. Jag satt tätt intill mamma i baksätet och pappa körde till akuten som en idiot, jag blev matad med avslagen cola för att få i min socker men spydde upp det om och om igen. Där låg jag i kanske 2 veckor, det var också väldigt jobbigt, då var det inte bara diabetesen som spelade in på psyket utan också det faktum att jag till och från var tvungen att rusa till toaletten för att spy. Varje dag när jag låg i min sjukhussäng och kollade ut genom fönstret så pekade jag och sa till mina föräldrar; "Kolla där är Globen!"
Jag känner nu att det måste ha varit dom tillfällena som jag kände mig fri från allting och kunde vara ett vanligt litet barn som innan igen. Jag kommer ihåg att det första jag sa när jag äntligen blev fri från sjukhuset och fick åka hem var att jag ville äta lasagne till middag. Och så blev det.
Sedan dess så har jag inte legat inne något mera, och det är jag underbart lycklig över. Mitt liv med diabetes har haft både motgång och medgång. Jag förnekar på något sätt än idag att jag har det, vissa stunder glömmer jag bort det helt, det är dom bästa. Mina läkare har konstant klagat på att jag ligger för högt i blodsockret, dom är aldrig nöjda hur hårt jag än kämpar. Som högst har jag legat på 9.3 i HbA1c och då mådde jag inte bra alls, i nuläget har jag kommit ner till 7.1 och dom är fortfarande inte nöjda, dom vill ha ner mig till 5-6. Vilket är helt omöjligt enligt mig. Jag tappar om och om igen motivationen att ta hand om min sjukdom, att acceptera den. Men att må bra känns inte som ett tillräckligt bra skäl till att kämpa. Att behöva gå upp varje morgon och veta att man faktiskt har diabetes idag också är inte roligt. Det skulle vara skillnad om jag visste att jag skulle bli av med den om jag skötte mig, men nu är det så att om 40 år så kommer ingenting vara förändrat, jag fortfarande ha kvar diabetesen, bara att när jag då kliver upp ur sängen så kommer jag vara äldre.


Just nu så mår jag hyfsat bra, jag är urdålig på att reflektera över hur jag mår under en längre tidsperiod. Men jag har några vänner som hjälper mig oerhört mycket med att komma ihåg saker åt mig, som att ta insulin när jag har ätit och sånt som jag lätt glömmer bort. Det är tack vare dom som jag mår så bra som jag gör idag.

Nu när du som orkat ta dig igenom hela den här texten kommit hit, så hoppas jag att du har en massa frågor i ditt huvud som du vill ha svar på. Jag finns här för att svara på så många frågor jag kan och ingen fråga är för dum. Jag vill att alla ska veta så mycket som möjligt om diabetes, för tro det eller ej, det är vanligare än man tror. Så ställ alla frågor du har gällande diabetes eller någonting kring det så fort du har läst det här så ska jag ta och svara på alla imorgon! Och tills dess, ha det bra!

/A


The City

Från Sex and the city till the real city, idag bestämde jag och Jennifer (hur kommer det sig att det alltid är hon? xD) att vi skulle åka in till T-centralen och kolla  lite kläder som vi hittade på the world wide web igårkväll, men det mesta hade inte hunnit komma ut i butikerna ännu (too bad!). Jennifer hittade iallafall ett stickat pannband som hon har letat efter i ungefär tre tusen år (och då överdriver jag inte), och ett par rosa örhängen (kunde man tänka sig en annan färg? :P) och jag som har fått höra lite för mycket gnällande över att jag aldrig svarar i mobilen köpte mig ett halsband/iPhone fodral som jag kan ha runt halsen så jag hör när det ringer (sålänge det passar till kläderna såklart!). Sen så gick vi så långt vi orkade hem, vilket blev från T-centralen till Skanstull och sen tog vi bussen därifrån :) Nu ska jag och Jennifer kolla på Sex and the city 2 igen, bara för att den är så underbar!
/A

Girls night.

Igårkväll så körde jag på en filmkväll med underbara Jennifer, såklart Sex and the city 2, vad annat kan man vänta sig när man ska kolla på film hemma hos henne? Den gjorde mig på sjukt bra humör och efter det så blev vi så shoppingsugna så vi satte oss med hennes iMac och kollade på vårklänningar. Nu är jag så jäkla taggad på vår och sommar så det är helt galet!
/A

Haha


Ibland börjar man ju undra över Trollet, Avokado, verkligen? Jäkla tjockis katt .

/A


Jaja men nu då?

Vad ska man nu göra då? Gästerna har åkt och högtiderna är förbi, funderar på och kanske städa mitt rum, det är väll lika bra, haha, ska ta och kolla över alla läxorna som ska göras tills jag börjar skolan igen också, kan va bra att få det gjort, eller?

/A


Byebye..




Jahapp, och så var stunden inne, dags att åka hem, too bad! Man hinner knappt med nånting på bara tre dagar, tråkigt tråkigt, men jag ska nog ta och åka ner på sportlovet tror jag, vi får väll se, jag har iallafall haft hur kul som helst de tre dagar som va! :)

/A


Första dagen på 2011



Idag så bestämde jag och Felicia att vi skulle kolla på bio för att ha en chill dag sådär.



Inga sura miner här inte (höhö), Jennifer hängde på och vi åkte in tidigare och reserverade biljetter till bion och sen gick vi till pizza hut och käkade, där satt vi nog i tre timmar tror jag, haha!


Sen så joinade Molly, Sarah och Carro oss på bion och vi kollade på Easy A, den var hur bra som helst, rekomenderas verkligen! Sen drog jag och Felicia hem och kollade på Rallybrudar på tvn, haha!


Avundsjuk!


Klart att den lilla fjollan kommer hit med världens snyggaste ring också! Haha, den e galet snygg, vill ha!

/A


1/1-11 11:11

Kul som as! Haha de e inte varje dag det är den 1/1-11 klockan 11:11. It's a moment people! Själv låg man bara och glodde på tv, jag antar att resten av er låg och sov, era lata jävlar :P

Nyår förfasiken!



Det finns ganska mycket att berätta om nyår för det hände en del grejer må jag säga. Så bered er på ett väldigt långt inlägg! (Det är iallafall vad jag tror att det kommer bli) Så, först så började jag med att fira hemma med familjen, farmor, farfar och Felicia. Men såklart så ville ju mina vänner att jag skulle vara med dom på tolvslaget, vilket jag också ville för jag dissade dom förra nyåret för familjen. Jag var galet taggad på nyår, ville festa men jag och mina vänner hade letat galet efter fest utan att lyckas.. Tillslut så kommer vi fram till att vi ska träffas hos Malin senare runt 10-11. Min tanke var ju att jag och Felicia skulle dra dit och sen fira nyår tillsammans med dom men Felicia mådde inte bra så jag fick gå dit ensam(vilket var helt okej för henne, men såklart kände jag mig hur elak som helst som gick och lämnade henne hemma). När jag var påväg till Malin så taggade jag till regält och nästan sprang dit i tron om att de bara skulle vara girlsen hemma hos henne, men icke, när jag kommer upp på hennes rum så sitter de nåra boys där med som jag inte hade förväntat mig träffa på, jag ska vara ärlig och säga att det faktiskt gjorde mig jääkligt otaggad igen, för jag hade trott att vi skulle ha de lite chill bara tjejjerna innan vi drog ut någon annan stans, men men, thats life. Iallafall när vi hade hängt där en stund så hade vi hört att de skulle va en massa människor i Vendelsömalm, så vi åkte dit astaggade, klev av bussen, kollar omkring och ser typ inte en jävel, haha, herregud, så vi ställer oss där och gör ingenting, nåra dricker, andra inte. Jennifer får ett samtal av Alexander från hennes förra klass och han säger att dom ska till Söderbymalm och att det är jättemycket folk där, Jennifer taggar till och säger att vi drar dit istället, jag hänger såklart på, vi drar och kollar när bussen går, bussen går 23.57 .. vilket betydde att vi skulle behöva fira tolvslaget på en buss.. haha inte en jävla chans att vi skulle göra det. När vi står en bit ifrån busshållplatsen så kommer 807:an till Brandbergen och då va jag och Jennifer så smarta och tänkte att de går fler bussar därifrån till Söderbymalm så vi springer spontant till bussen och hinner bara få reaktion i Molly som också hoppar på bussen tillsammans med oss, vilket betyder att vi lämnade ungefär 10 pers kvar, haha, OM dom blev sura. Vi sitter på bussen, jag får tillfälle att ta upp kameran och tar nåra fotografier, Molly tar ett på mig och Jennifer och en kille från ett sällskap längre bak springer fram och gör kaninöron, haha så jäkla skön! Vi går av och kollar bussar, samma där, bussen går 23.57 som tidigast. Jag får en snilleblixt och säger, men vafan, det är inte långt till Söderbymalm, vi springer dit! Molly och Jennifer är på och vi börjar springa, smarta jävlar som vi är så har ingen av oss speciellt bra kondis, plus Jennifer som har astma på allting med. Efter kanske 800 meter eller nått är alla helt döda, men vi kämpar endå, vi hade 5 minuter på oss, vi skulle fan klara det! Springandes genom Brandbergen kollar Jennifer på klockan och stannar upp oss, skriker GRUPPKRAM! Alla ställer sig i en ring, kramas och sen blir de en trekantspuss på de med, ropar gaalet mycket gott nytt år och springer vidare, vid det här tillfället har jag tagit bilden på fyverkerierna. Vi kommer fram till klockarleden och ser en buss komma, vi tänker att de e ju skit samma, vi kan lika gärna ta den nu, haha, så vi går på men inget av våra busskort fungerar för dom gick ut 31:a och nu var det den 1:a, men busschaffisen släppte på oss endå, vi åker lite buss, slår nåra high five på att det här nyåret är fan bästa ever, haha. Går av, träffar Alexander & Co. går runt där och kollar efter lite folk vi känner, efter ett tag hittar vi tillbaks till Alexander & Co. och en kille som heter Anton men kallas för Lena (HAHA) skulle ha fest så vi hänger på, jag vetinte vilket mongo det var som visade vägen men vi gick fasiken inte den snabba vägen iallafall, det slutade med att vi gick runt typ hela Brandbergen.. På vägen dit drar Alexander hem, haha, hans mamma hämtade honom, jag går och snackar med Pampers och en kille som hette Mackan och Pampers påstår att han har blivit bra på att hitta den där fyllan då man kan kontrollera sig själv (Yeah right!), lite längre fram så spiller Pampers öl i mitt hår, på min nya skinnhandske och i mollys hår, så vi fick ställa oss och tvätta håret i snön för att få bort det. Tillslut så kom vi till Anton iallafall och i början så va de asnajs, alla va sjukt trevliga, men ganska snart så började ett antal människor röka inomhus (inte najs!) och jag klarar verkligen inte av det, plus Jennifer som har astma blev ganska tveksam till hur länge hon skulle kunna stanna med. Men vi körde på. Efter ett tag så kom dom som vi råkade lämna i Vendelsömalm till Anton också och de va asnajs, men vid den tiden så hade vi varit där ganska länge och Jennifer fick svårare och svårare med att andas och hon började hosta ganska mycket, så vi bestämde oss för att dra därifrån och självklart blev våra kompisar som nyss kommit dit lite besvikna på att vi drog, men vi hade ju egentligen inget val, jag ville inte henne åka hem ensam heller, det skulle jag inte klara av. När vi kom till bussen så stod det ett väl förfriskat äldre par vid busshållplatsen och gubben sa om och om igen att bussen var försenad och gång på gång blev jag mer och mer frestad av att hugga huvudet av honom eller något, det var inte så att jag hade frågat direkt -.-' Sen började hans fru eller vad det var sjunga som en annan operasångare (inte för att det lät bra överhuvudtaget) och jag började undra vad det var för crazy people.. Sen kom äntligen bussen och där träffade vi på Linn och Johanna som var påväg från en fest till en annan, vi snackade lite och en kille spydde nästan precis bakom honom, och jag undrar verkligen vad han hade käkat för nått innan för spyan såg typ ut som bebisbajs eller nått, inte trevligt! Egentligen så hade vi tänkt åka till Jennifer men det sket sig så vi delade på oss efter det och jag gick hem, la mig på vardagsrumsmattan och dog! Jag blev förvånad över att jag inte hade någon träningsvärk för jag gick/sprang galet mycket! Men ja, det var mitt nyår det, om de va nån som brydde sig, haha!

/A


Om mig.

Jag heter Amanda Ljungberg Axelsson och är född den 26 juli 1994.
Pluggar fotografisk bild på Mediagymnasiet i Nacka strand och stortrivs! Jag använder mig mestadels av min Nikon D90 med Nikkor 18-105 mm objektiv, men har en del andra kameror också.. :)
Jag intresserar mig för fotografi, vänner, inredning & mode. På fritiden aktiverar jag mig helst genom att rida på Vendelsöridskola, dansa poledancing på Vida Omkring eller dancefusion på Tony Irving Dance Academy!
Jag röker inte, dricker inte och snusar inte, jag har diabetes och har även lite synfel, använder mig mestadels av linser men har glasögon också. ;)
Om det är någonting mer ni vill veta om mig så är det bara att fråga!

/A


RSS 2.0